Zatvori
  • Institut “Dr Josif Pančić“ |
  • Tadeuša Košćuška 1, 11000 Beograd

  • 011/3031-650

Preparati na bazi pčelinjih proizvoda

Med, kao prirodan pčelinji proizvod koji sadrži visoku koncentraciju invertnog šećera, belančevinaste i mineralne materije, enzime, vitamine, etarska ulja i nisku koncentraciju vode, pokazuje mnoge blagotvorne efekte na disajne organe i organe za varenje. Nizak sadržaj vlage i visoka koncentracija invertnog šećera, doprinose stabilnosti meda uz značajno baktericidno i fungicidno dejstvo. 

Preparati na bazi pčelinjih proizvoda

Propolis, koji nastaje kao proizvod obrade smolastih materija sakupljenih sa bilja, pčele koriste kao antiseptik za zaštitu košnica od mikrobiološkog zagađenja. Njegova blagotvorna dejstva na jačanje imuniteta i oporavak od infektivnih bolesti dukumentovana su brojnim naučnim studijama.

Med i propolis, u asocijaciji sa ekstraktima lekovitog bilja, deluju kao podrška očuvanju zdravlja i harmonizaciji brojnih fizioloških procesa. Proizvodi iz ove palete nastali su kao rezultat internih projekata na kojima su radili timovi stručnjaka Instituta:

- Melofer – preparat za bolju krvnu sliku

- Medisan – sa blagotvornim dejstvom na disajne organe

- Propolis kapi - namenjene jačanju imuniteta odraslih

- Propolis kapi za decu - namenjene jačanju imuniteta kod dece

- Propoherb G sprej - namenjen za lokalnu primenu na sluzokožu grla

- Propoherb N sprej - namenjen za lokalnu primenu na sluzokožu nosa

- Propoherb HS melem - namenjen za lokalnu primenu kod herpesa

Proizvodnja preparata na bazi pčelinjih proizvoda usaglašena je sa zahtevima HACCP sistema. Kao i kod ostalih proizvoda Instituta, pre puštanja u promet, svaka serija proizvoda prolazi rigoroznu kontrolu kvaliteta kojom se garantuje mikrobiološka i zdravstvena ispravnost, kao i usaglašenost sa specifikacijom proizvoda uz poštovanje zakonske regulative.

Podelite:

Imate pitanje?

Ukoliko imate pitanje u vezi naših preparata, možete nam pisati putem kontakt forme.

Kontakt

Slični Proizvodi