Zatvori
  • Институт “Др Јосиф Панчић“ |
  • Тадеуша Кошћушка 1, 11000 Београд

  • 011/3031-650

САРА МИКИЋ

Име и презиме: САРА МИКИЋ

Сектор: ОПИР - Одсек за пољопривредна истраживања и развој

Позиција: Сектор науке, Одсек за пољопривредна истраживања и развој

Научно звање: Истраживач сарадник

Имејл:  smikic@mocbilja.rs

Информације

Рођена је 29. маја 1995. године у Београду. Девету гимназију „Михаило Петровић Алас“ завршила је 2014. године у Београду. Дипломирала је 2018. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, на смеру Фитомедицина, у оквиру студијског програма Биљна производња, са просечном оценом 9,40. Одбранила је дипломски рад под називом „Молекуларна идентификација Ilyonectria robusta патогена црног бора“. Мастер студије завршила је 2019. године на смеру Фитомедицина. Одбранила је мастер рад под називом „Испитивање здравственог стања семена коријандера и могућност дезинфекције етарским уљем питоме нане и ловора“ и тиме стекла титулу Мастер инжењер пољопривреде за област Фитомедицина. Експериментални део мастер рада урађен је у Институту за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ у Београду, у лабораторији Одељења за Пољопривредна истраживања и развој. Докторске академске студије је уписала 2019. на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, на студијском програму Пољопривредне науке – Фитомедицина. Стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и током првог и током другог степена студија.

У Институту за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“, у Одсеку за Пољопривредна истраживања и развој, запослила се у јануару 2020. године и исте године је стекла звање истраживач приправник.

Члан је Друштва за заштиту биља Србије. Похађала је Онлине Интернатионал Траининг Wорксхоп „Модерн Бреединг анд Цултиватион Тецхнологy оф Вегетаблес“ организованим од стране Кинеске академије Пољопривредних наука, Института за поврће и цвеће, Пекинг, Кина (8–26. 11. 2021).

Аутор је и коаутор 3 рада објављених у домаћим и страним часописима. Има 8 радова у зборницима сажетака са домаћих и међународних симпозијума и конгреса на којима је учествовала са више постер презентација. 

Говори, чита и пише енглески језик.